Duikvakantie Bonaire

Duikvakantie Bonaire

Bonaire ligt even ten noorden van Venezuela en wordt over het algemeen erkend als een van de belangrijkste duikbestemmingen in het Caribisch gebied. Dit halvemaanvormige eiland is slechts 21 mijl lang en maakt samen met het onbewoonde zustereiland Klein Bonaire deel uit van de Nederlandse Antillen.

Op dit zonnige eiland regent het zelden en de voedselrijke wateren rond het eiland zorgen voor een fantastische mariene diversiteit en het prachtige rif langs de westkust van het eiland. In de zeeen rondom Bonaire leven meer dan 300 verschillende vissoorten. Sinds 1979 wordt de mariene habitat beschermd, dat effectief heeft gezorgd voor het koraal en het onderwaterleven, die beide zeer indrukwekkend zijn.

Op Bonaire zijn meer dan 90 duikstekken te vinden, waarvan de meeste vanaf de kust te bereiken zijn. Het randrif ligt dicht bij de kust, meestal niet meer dan 10 meter. Bonaire is uitermate geschikt voor een Fly, Drive en Dive programma, zodat u in uw eigen tijd en in uw eigen tempo kunt duiken en snorkelen.
Bonaire is daarmee de thuisbasis van ongecompliceerd en stressvrij duiken. Duikpakketten beginnen met onbeperkte toegang tot de lucht, die 24 uur per dag beschikbaar is. Duikplekken vanaf de kant (waarvan er meer dan 55 zijn), zijn over het algemeen niet druk of blootgesteld aan sterke stromingen. Het zicht onder water is gemiddeld meer dan 30 meter en de gemiddelde watertemperaturen variƫren van 26 graden Celsius in de wintermaanden tot ongeveer 29 in de zomer.

Bonaire is een van die zeldzame duikbestemmingen die duikers van alle niveaus zullen aanspreken. Beginnende duikers zullen de uitstekende trainingsfaciliteiten, het gebrek aan stroming en helder water waarderen. Ervaren duikers zullen genieten van de vrijheid van onbeperkte toegang tot duiken, dag en nacht en de uitdagingen die duikplekken op het kleine eiland Klein Bonaire met zich meebrengen. Ook voor snorkelen is dit een perfecte be

Niet-duikende partners kunnen genieten van een reeks andere actieve bezigheden, waaronder windsurfen van wereldklasse, beschikbaar aan de oostkust bij Lac Bay of wandelen in het Washington Slagbaai National Park, kiteboarden, mountainbiken, grotexcursies en vogels kijken of gewoon achterover leunen en genieten van de ontspannen sfeer van dit vriendelijke eiland.

De zeeen van Bonaire zijn rijk aan prachtig zeeleven en een fascinerende verscheidenheid aan veelkleurige tropische vissen. De zee is opmerkelijk kalm en de omstandigheden blijven het hele jaar door uitstekend voor zowel duiken als snorkelen. Duikers komen vaak Turtles, Jacks en nieuwsgierige Tarpons tegen. Zeepaardjes, het embleem van het eiland, gedijen goed in de wateren van Bonaire, naast de zelden geziene Frogfish. De koralen van het eiland worden wereldwijd erkend vanwege hun gezonde instandhouding. Het beheer staat onder toezicht van STINAPA, die uw National Park-vergoeding ontvangt.